Skabelsen af et brand, der skiller sig ud

Glassbox’ mission er at assistere virksomheder i at skabe digitale løsninger for deres kunder. Glassbox blev grundlagt i Tel Aviv i 2010 og har siden udvidet til New York og London. Virksomheden fik en Serie C investering på $40m 2020 og er nu oppe på +350 kunder og +300 medarbejdere. De spiller en stor rolle i Customer Experience markedet og har for at være helt ærlige bygget noget ret cool teknologi.

“Det har gjort en kæmpe forskel for vores brand, at Abel har hjulpet os”

– Yaron Morgenstern

Stifter af Glassbox

Glassbox

colored journey Glassbox frictionless
Leveringer
Mision & positionering
Værdier & Tone of Voice
Kernefortælling & High Level Messaging
Brandidentitet
Giant billboard banner in city

Glassbox’ havde siden 2010 kunnet vokse ved udelukkende at fokusere på benhårdt, opsøgende salg. I 2020 oplevede virksomheden dog, at flere og flere konkurrenter indtog markedet, hvilket satte en prop i den strategi. Glassbox havde brug for hjælp til at tydeliggøre deres position på markedet. Så både medarbejdere og kunder bedre kunne forstå, hvem de var til for, og hvorfor de skulle vælge dem.

Define

At skabe en mission og et brand, der kendetegner virksomhedens grundværdier.

Design

Sammensætte virksomhedens værdier i farver, former, størrelser, samt logo.

Activate

Brandet foldes ud i historier og visualiseringer på de vigtigste kanaler.

Jan Vels Jensen var den primære kontakt i dette omfattende projekt. Under projektet, sørgede vi for, at alle de rigtige personer var inkluderet på de rigtige tidspunker. Vi sætter en dyd i at vide, hvornår vi skal lytte, og hvornår vi skal tale.

Miro process gif

Hele projektet foregik udelukkende online på Miro, grundet Covid-19 pandemien. Miro fungerede som et one-stop-collaborative værktøj. Her dedikerede vi et forum til Glassbox universet, hvor alle parter kunne følge med i processen og kommentere undervejs. Dette skabte grobund for engagement og transparens.

"Samarbejdet med Abel gik problemfrit og hurtigt. Rebranding processen var baseret på Glassbox’ kerneværdier og med fokus på målgruppen. For at skabe et unikt brand startede vi med at definere problemet. Det eneste vi ærgrer os over med vores samarbejde er, at det ikke var muligt at møde Jan, Oscar, og resten af Abel teamet grundet Covid-19."

– Audelia Boker

Tidligere Global VP Marketing, Glassbox
Leveringer:
Værdier & mision
Tagline
Kategorisering af product

Definering

Hvad har kunderne brug for, hvad mangler der i markedet, og hvad er de grundlæggende idéer, som former virksomhedens kultur og dermed dens produkt.

50

Dybe samtaler

med C-level og mid-level medarbejdere og kunder

8

Workshops

med C-level og mid-level medarbejdere

40

Observationer

sidde med til møder, arbejdssessioner og firmaarrangementer

"We are on a mission to empower companies to create frictionless digital journeys."

Vi har hjulpet Glassbox, med at identificere 5 værdier, i et forsøg på, at få forbrugerne til at forstå fundamentet af virksomheden. Baseret på disse 5 værdier, har vi yderligere udarbejdet 5 egenskaber, der karakteriserer Glassbox.

Categorization of product

Digital Analytics Experience Platform

Categorization of Product

Categorization of Product

1

The Dependables

Responsive and reacts fast because there is no other option for them, unconditionally. Someone who you can depend on, who takes you seriously. Takes care of you, before themselves. We’re not perfect but when you call we will be there.

2

The Energizer

Enthusiastic and driven. Engaged and excited. Someone who has an opinion on things. Hard working and in your face, but in a good way.

3

The Disarmer

Imperfect, fun and informal. There is a lightness in the attitude towards the world. Puts a smile on people’s face and opens up the room by saying it like it is. That takes confidence.

4

The Good One

Has integrity, is genuine and honest. Leans forward. Does not shy away from doing the right thing. Say things that are uncomfortable or unconventional in order to do things right.

5

The Friend

Caring and supportive. Accepts you as you are. Creates a safe space by being thoughtful and respectful.

Leveringer:
Logo & grafiske elementer
Brandfarver
Typografi

Design

At skille sig ud i et konkurrencepræget rum

Målet med Glassbox’ identitet var, at det for det første skulle skille sig ud i markedet, men også afspejle den høje energi og afvæbnende tilgang, som dets medarbejdere udviste i mødet med deres kunder.

At bringe brandet til live

En identitet bliver først værdifuld, når den er implementeret på virksomhedens vigtigste 'flader'.

Vi har hjulpet Glassbox med at få ejerskab over brandet, samt implementering af det på hjemmesider, eGuides og meget mere.

website screenshots from Glassboxmobile website screenshots

Sammen med Tomorrow People, et marketingbureau baseret i Storbritannien, har vi udarbejdet layoutet på Glassbox’ hjemmeside.

Colorful business papers and graphslogo animation gif glassboxdesign guide overview glassbox

En cirkel repræsenterer bevægelighed og fuldkommenhed, men da verden er lidt mere kompliceret end som så, fandt vi ikke cirklen som den rigtige repræsentation af Glassbox. I stedet blev løsningen at kombinere flere cirkler i en.

Dette er et udtryk for bevægelse. Farverne intensiveres i takt med, at rejsen udfolder sig.

glassbox the journey layout

Glassbox’ farver symboliserer heteronomi med et snert af energi og skarphed.

glassbox brand colorsglassbox banner in city man walkingglassbox iconsdigital screen advertisementglassbox business cards

Se rejsen udfolde sig på tværs af materialer, platforme og touchpoints.

train station poster man walking

Oscar Haumann
Medstifter og Partner

Kontakt Oscar, hvis du vil lære mere, om hvordan vi hjalp Glassbox, og hvordan vi kan hjælpe jer.

oscar@helloabel.com
+45 53 25 67 69

magazines and books flat lay